Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Week van Respect!

11 november 2019

Week van Respect!

 

Afgelopen week van 4 november t/m 8 november was het de "Week Van Respect". Deze week viel samen met onze burgerschapsdagen op 7 en 8 november. Op vrijdag 8 november kregen wij bezoek van een inspirerende gastspreker. Gedeputeerde Jack van der Hoek kwam langs om te spreken over respect. De heer van der Hoek is gedeputeerde van provincie Noord-Holland voor o.a. onderwijs en arbeidsmarkt. Hij liet in het begin een foto zien waarop hij naast Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima stond. Dit was indrukwekkend voor de leerlingen! Op de foto konden ze zien dat er bloemen werden overhandigd door een meisje aan de Koning en Koningin. Er werd aan de leerlingen gevraagd wat hun opviel. Er werden antwoorden gegeven als "de koning is een stukje door zijn kniëen gebogen om het meisje een hand te geven omdat ze kleiner is" de leerlingen vonden dit respectvol. Op deze manier ging de heer van der Hoek het gesprek aan met de leerlingen.

Natuurlijk is respect iets van elke dag, maar in de week van respect staat het in de schijnwerpers: respect voor jezelf, anderen en je omgeving waarin je leeft!

Buiten het thema om waren de leerlingen ook erg geïnteresseerd in het leven van de heer van der Hoek en waarom hij gebracht werd door een privé chauffeur. De heer van der Hoek gaf hier eerlijk antwoord op, dit vonden de leerlingen interessant. De leerlingen hebben drie kwartier goed geluisterd, vragen gesteld en meegedaan. Een geslaagde gastles!
#weekvanrespect

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

Molenduin Driehuis

Molenduin Santpoort

Molenduin Schagen