Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

3D Printer

08 februari 2016

Ga mee met de toekomst, een 3D printer op het Molenduin te Schagen.

 

 

Begin dit jaar ging onze locatie coordinator Chantal van der Raaij naar een studiedag van de Aloysius Stichting. Op deze studiedag werd informatie gegeven over een 3D printer. Super enthousiast kwam ze terug op school en vertelde hierover.

Wij waren ook direct enthousiast en zo was het idee geboren. Wij van het Molenduin in Schagen gaan aan het werk met een echte 3D printer.

 

Na een aantal bijeenkomsten in Amsterdam werden we echte "3D kanjers". We gingen starten met het in elkaar zetten van de printer! Zo’n 3D printer krijg je dus niet in elkaar en klaar voor gebruik. Nee, de leerlingen van de onderbouw stonden voor een spannende taak, de 3D printer zelf in elkaar zetten. Stelt u zich voor, honderden schroefjes en boutjes, meters electrasnoer en heel veel plaatjes hout. Dit met een handleiding in technisch engels…

 

Onder begeleiding van de leraar Sebastiaan Gerber en een aantal maal de expertise van Jan Steegeman staat de printer inmiddels in elkaar. Nu nog het afstellen van de printer en dan kunnen de leerlingen met behulp van het programma Cura zelf 3D ontwerpen maken en printen.

 

U kunt zich indenken dat dit wat bloed zweet en tranen heeft gekost. De leerlingen hebben prachtig werk afgeleverd en worden met elke les enthousiaster! We kunnen niet wachten tot dat het eerste ontwerp uit de printer komt!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

Molenduin Driehuis

Molenduin Santpoort

Molenduin Schagen