Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Het Molenduin

Op het Molenduin kent iedereen jou! We werken samen met jou en je ouders aan de toekomst die bij jou past.

Je leert op onze school verantwoordelijk te zijn voor jouw eigen ontwikkeling. Je leert vertrouwen op jezelf en ontdekt waar jij goed in bent. Wij vertrouwen op jouw talent! Op onze school mag je fouten maken om te leren. Daarna beginnen we altijd weer opnieuw: elke dag een nieuwe kans. Wij staan met enthousiasme onvoorwaardelijk voor je klaar.

Wij:

• Hebben kleine klassen
  • Bieden je veel structuur en duidelijkheid
  • Leren je grenzen aangeven en hulp vragen
  • Versterken jouw sociale vaardigheden (hoe ga je goed met jezelf en anderen om?)
  • Leren je ‘leren’ en ‘werken’

Voor leerlingen met een stoornis in het autismespectrum hebben wij speciale structuurklassen.

Leerroutes en praktijk

Het Molenduin heeft drie leerroutes:

• Arbeid
  • Vervolgonderwijs
  • Arbeidsmatige dagbesteding

Afhankelijk van de leerroute die jij volgt, krijg je praktijkvakken zoals algemene technieken, groen, verzorging en consumptieve technieken. Ook krijg je Nederlands, Engels, maatschappijleer en rekenen/wiskunde.