Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Pedagogisch medewerker/ senior leerkrachtondersteuner (WTF 1.0)

08 november 2019

Pedagogisch medewerker/ senior leerkrachtondersteuner (WTF 1.0)

Ben jij het talent die precies aanvoelt wat een leerling nodig heeft om de dag goed door te komen? Vind je het leuk om leerlingen te begeleiden op weg naar de volwassenheid en wil je dit doen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs? Wil jij je met hoofd en hart inzetten voor onze leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Het Molenduin, een school voor praktijkgericht voorgezet speciaal onderwijs met drie locaties in Noord-Holland (Driehuis, Santpoort en Schagen). Het Molenduin bereidt jongeren van twaalf tot achttien jaar voor op werken in de branches groen, techniek, consumptieve techniek of verzorging. Jongeren doen vakkennis op en leren ‘werknemer’ zijn. Wij helpen ze in een veilige, gestructureerde omgeving om hun arbeidscompetenties te ontwikkelen. Wij hebben goed contact met bedrijven en organisaties in de omgeving en ons onderwijs is zo goed mogelijk afgestemd op de wensen van de regionale arbeidsmarkt.

Wij zijn op zoek naar een collega die zelfstandig de leerlingen kan begeleiden die even niet de les kunnen volgen. Die in staat is om vanuit Pedagogisch Tact de leerlingen te horen, te zien en binnenboord te houden. Die het goede doet op het juiste moment, ook in de ogen van de leerling.

Je taak bestaat eruit de rust in school te bewaken door onrustige leerlingen op te vangen en te begeleiden, zodat ze daarna weer in staat zijn om de les te volgen. Je houdt registratie bij van verzuim en van incidenten. Je neemt deel aan diverse overlegvormen. Je onderhoudt contacten met ouders/verzorgers en externe partijen. Als mentor van een groep leerlingen ben je het aanspreekpunt rondom die leerlingen. Incidenteel lesgeven kan ook tot de taken behoren, affiniteit met een praktijkvak is daarom gewenst.

Het Molenduin Schagen biedt een uitdagende en moderne leerwerkomgeving met diverse ontwikkelmogelijkheden – niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onze collega’s.

Verantwoordelijkheden

Als pedagogisch medewerker/senior leerkrachtondersteuner bij het Molenduin speel je een centrale rol bij het ondersteunen van de leerlingen in het kunnen volgen van de lessen. Het intensief onderhouden van contacten met de omgeving van de leerling is daarbij essentieel.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat je je blijft professionaliseren, passend bij je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van de school. We denken graag met je mee over de mogelijkheden daartoe.

Functieprofiel

Het Molenduin Schagen zoekt naar een enthousiaste, betrokken collega met relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen en humor die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bezit een gezonde dosis ambitie en je zet je in om passend onderwijs te bieden en het beste uit leerlingen te halen. Op Het Molenduin krijgt iedere jongere een kans, elke dag opnieuw. Je bezit een hoge mate van flexibiliteit om dit waar te maken. Je herkent het talent in onze leerlingen en hebt oog voor wat wél goed gaat.

Daarnaast zoeken wij iemand die :

in het bezit is van een afgeronde MBO 4 opleiding

pedagogisch en organisatorisch sterk is

relevante werk ervaring heeft

flexibel en breed inzetbaar is.

Aanstelling

Deze functie betreft een aanstelling van 1.0 FTE. Benoeming en honorering vindt plaats in schaal 8 OOP.(CAO PO)

Interesse? Solliciteer!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Stuur je motivatiebrief en CV voor 19 november 2019 naar Annamarieke.vanKampen@Aloysiusstichting.nl

De gesprekken zullen plaats vinden op woensdag 27 november. Voor die tijd vragen we je om minimaal een dagdeel mee te lopen op de locatie in Schagen.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

Molenduin Driehuis

Molenduin Santpoort

Molenduin Schagen