Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Stichting Babyspullen

30 oktober 2019

...omdat elk kind recht heeft op een goede start!

 

Leerlingen uit de MC1 klas van VSO het Molenduin Schagen hebben op elke dinsdag interne groepsstage. Tijdens deze interne groepsstage sorteren wij ingezamelde babyspullen. De babyspullen worden geleverd in onze inzamelcontainer. Wij zijn als schoollocatie namelijk een inzamelpunt geworden. De babyspullen worden gesorteert door leerlingen op het soort product. Ook kijken zij of kleding/spullen voor jongens of meisjes zijn. Wij doen dit zodat de vrijwilligers in het voorsorteercentrum in Heerhugowaard minder werk hebben. Vrijwillers pakken dan bijvoorbeeld een zak vol met baby jongens broeken en hoeven dan alleen nog te controleren op kwaliteit. Dit scheelt heel veel werk!

 

 

Wanneer het interne stage lokaal vol staat gaan we met de leerlingen de zakken brengen naar het voorsorteercentrum in Heerhugowaard. Leerlingen krijgen hier een rondleiding en een uitleg waarom het zo waardevol is wat onze leerlingen doen. Leerlingen leren op deze manier werknemersvaardigenheden en zijn tegelijkertijd bezig met een maatschappelijk doel. Hierdoor gaan onze leerlingen stralen!!

Gelijk een oproep, heb je babyspullen? Brengt het langs bij het Molenduin Schagen! Leerlingen nemen het graag in ontvangst.

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

Molenduin Driehuis

Molenduin Santpoort

Molenduin Schagen